Ik heb een nieuwe autolening van meer dan €15.000. Welke verzekering neem ik?

Posted on June 28, 2015 in Algemeen by

nieuwe-auto-hondaIndien je een auto via een pittige lening hebt aangeschaft is het absoluut verstandig om het voertuig volledig in te dekken met een Full Omnium verzekering (ook wel: Volledige Omnium, Grote Omnium). Het doet er niet toe als het om een nieuwe of een tweedehands auto gaat.

Waarom een Full Omnium verzekering bij een autolening

De Full Omnium verzekering is de enige formule waarbij de schade aan de auto in alle gevallen wordt vergoed. Ook wanneer je zelf in de fout gaat. Het kan altijd gebeuren dat je in een moment van onoplettendheid een aanrijding veroorzaakt waarbij je eigen auto aanzienlijke schade oploopt. Als je slechts een BA autoverzekering of een Mini Omnium verzekering hebt afgesloten zal de verzekeringsmaatschappij alleen de schade van de tegenpartij vergoeden. Het herstel van je eigen voertuig zul je zelf moeten bekostigen. Hoe krijg je dit voor elkaar als je nog een zware autolening hebt lopen? Geldverstrekkers zullen in dit geval terughoudend zijn om een nieuwe lening toe te wijzen. En als de auto vanwege de aanrijding totaal onherstelbaar is wordt de ramp nog groter. Je zult dan nog jaren een autolening terug betalen terwijl je niet eens over een voertuig beschikt.

Tip!: Je vind makkelijk een voordelige autolening op één van de vele vergelijkers.

Een volledige dekking voor het voertuig is dus absoluut geen overbodige luxe. Vaak genoeg kun je bij de aanvraag van een autolening ook meteen de kosten voor de Full Omnium verzekering in het leenbedrag laten opnemen.

Noot: Op een leenbedrag van meer dan € 15.000 is het maandelijks aflosbedrag doorgaans meer dan € 450.

Hoe lang moet ik Full Omnium verzekerd blijven

Autoleningen van meer dan € 15.000 hebben bij de banken en andere kredietverstrekkers meestal een looptijd die varieert van 3 tot 5 jaar voor nieuwe auto’s en van 2 tot 3 jaar voor tweedehands wagens.
Voor een nieuwe auto is het überhaupt aanbevolen om minimaal de eerste 2 jaren een Full Omnium verzekering af te sluiten. Dus ook als de wagen uit eigen middelen is aangeschaft. Maar nu er sprake is van een autolening kan de Full Omnium best nog een jaar of twee extra worden aangehouden. In ieder geval tot de lening voor minimaal 70% is afgelost.

Voor een tweedehands wagen kun je de Full Omnium verzekering laten doorlopen tot minimaal 50% van de lening is terug betaald.

Please give us your valuable comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>